نکاتی در مورد نوع به اصطلاح اسلامی دولتمردان هزار فامیل در ایران


Share/Save/Bookmark

All-Iranians
by All-Iranians
26-Oct-2012
 

 

«هزار فاميل» يك مفهوم قراردادي است كه به دودمان‌ هاي حكومتگر ايران در دوران قاجار و پهلوي اطلاق مي ‌شود. بايد توجه داشت كه در ايران «اشرافيت» به معناي اروپايي آن وجود نداشت. ثبات طولاني دودمان ‌هاي سلطنتي و نظام ويژه فئودالي در اروپا سبب شد كه در برخي كشورهاي اروپايي دودمان‌هاي اشرافي چند صد ساله و ريشه‌دار پديدار شود. در ايران چنين ثباتي وجود نداشت و جابه‌جايي سلسله‌هاي پادشاهي به همراه خود زوال و نابودي دودمان‌هاي حكومتگر پيشين را نيز در پي داشت. در دوران پهلوي مجموعه‌اي كه به نام «هزار فاميل» شهرت يافت، به دو گروه تقسيم مي‌شد: گروهي كه در دوران قاجار ـ از قبل وابستگي به دربارـ به نان و نوايي رسيدند و اين ثروت و موقعيت اجتماعي آنان تداوم يافت، و گروهي كه در رژيم پهلوي بركشيده شدند. نكته قابل توجه در هر دو گروه فوق منشاء ثروت و موقعيت اجتماعي آنان است، كه عموماً با پيوند با دربار و دستگاه حكومتي و سوء استفاده از اين وابستگي باز مي‌گردد. در واقع، ديوانسالاري ايران در دوران‌هاي قاجار و پهلوي عمده‌ترين عامل در كسب ثروت‌هاي كلان ـ و به تبع آن پيدايش دودمان‌هاي ممتاز‌ ـ بود و زد و بند با بيگانگان و دريافت رشوه در اين ميان نقش چشمگير داشت. سقوط رژيم شاه به اين معنا سقوط «هزار فاميل» بود. صبح روز ٢٢ بهمن كه اعلاميه بي‌طرفي ارتش از صدا و سيماي ايران پخش شد و يكي دو ساعت بعد كه شاهپور بختيار ناهار نيم‌خورده‌اش را در كاخ نخست‌وزيري رها كرد و به مخفي‌گاهي نامعلوم گريخت، در حقيقت فصلي طولاني از تاريخ پر فراز و نشيب ايران به پايان آمده بود: فروپاشي خاندان هزار فاميل حكومتگر ايران
//www.dowran.ir/show.php?id=191912110

اما به فاصله ی کوتاهی ، نوع جدید و به اصطلاح اسلامی دولتمردان هزار فامیل در ایران بوجود آمد. نکاتی در مورد این نوع جدید و به اصطلاح اسلامی را در اینجا برای ثبت در تاریخ یاد آور می شویم:

از سایت رسمی گروه مطالعات افکار نو (با اقتباس و ویرایش ): 

سید محمد خاتمی، رئیس‌جمهور سابق با زهره صادقی، خواهر زاده امام موسی صدر ازدواج کرد. برادر وی محمدرضا خاتمی نیز با زهرا اشراقی نوه دختری روح‌الله خمینی پیوند زناشویی برقرار کرد.

در میان دیگر ازدواج‌های سیاسیون در ایران، وصلت تاج زاده با فخرالسادات محتشمی پور قابل توجه است.

درباره دیگر خویشاوندی‌های سیاسی، می‌توان به این موارد اشاره کرد: ازدواج عبد‌الله جاسبی، رئیس دانشگاه آزاد با خواهر عباس‌پور، نماینده تهران و رییس کمسیون آمورش مجلس ، وصلت موسی پور معاون سابق وزیر کشور و استاندار قم در دولت دهم با خواهر باهنر نماینده کرمان در مجلس شورای اسلامی. همچنین غلامعلی حداد عادل با طیبه ماهرزاده و غلامحسین الهام با فاطمه رجبی، حسن کامران با نیره اخوان. در همین راستا، بین آیت‌الله موسوی بجنوردی و ریاض، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس هفتم، رابطه پدر زن -دامادی است.

در میان باجناق‌های سیاسی نیز می‌توان به این موارد اشاره کرد: محصولی، مشاور رئیس‌جمهور با ولایتی نماینده ویژه رهبر در امور بین‌الملل، حسینی نماینده زابل با کامران نماینده اصفهان.

یکی از این ازدواج‌های مشهور ازدواج محمد محمدی‌ ری شهری است: ازدواج‌هایی که در درون خانواده انقلاب صورت می‌گرفت این مزیت را داشت که خانواده‌های عضو این خانواده بزرگتر شناختی کافی از هم داشتند و نیازی به تحقیق بسیار وجود نداشت. سطح توقعات طرفین از یکدیگر نیز اندک بود و به دلیل جو اجتماعی موجود، خانواده‌ها به ساده‌ترین شکل ممکن مقدمات ازدواج را فراهم می‌کردند. ری‌شهری که پس از مدتی حضور در دادستانی ارتش به وزارت اطلاعات، دادستانی ویژه روحانیت، دادستانی کل کشور و سرپرستی حجاج ایرانی رسید، حاج‌آقا مرتضی تهرانی را معرف و مسبب این ازدواج می‌داند: «آقای مشکینی پاسخ ایشان را موکول به استخاره کرد و پس از چند روز پاسخ داد که استخاره کردم، خوب آمد پس از موافقت ایشان جریان را به خانواده‌ام در تهران نوشتم و از مادرم و عمه‌ام… خواستم که به قم بروند و صبیه ایشان را ببینند. آنها رفتند و دیدند و پسندیدند و در پاسخ نامه من نوشتند خوب است ولی خیلی کوچک است. او در آن هنگام تقریبا ۹ ساله بود». مهریه این ازدواج هزار تومان بود: «مهریه را مبلغ ۵ هزار تومان نوشتم [اما آیت‌الله مشکینی] در اثر خطای دید پنج هزار تومان را پانصد تومان خوانده بود به ما پیغام داد من حرفی ندارم که مهریه او پانصد تومان باشد ولی چون مهریه خواهر بزرگتر او هزار تومان است همین مبلغ را برای مهریه او بپذیرید. من تعهد می‌کنم کاری کنم که بیش از پانصد تومان شما بدهکار نشوید».  مراسم عقد در حرم امام رضا «بدون هیچ‌گونه تشریفات اجرا شد» از آن پس ری‌شهری «مانند یکی از اعضای خانواده مشکینی در منزل ایشان و به قول معروف داماد سرخانه» بود. یک سال و نیم بعد با انتقال به قم داماد دید که «به تدریج شرایطی پیش آمده که احساس کردم ادامه این وضع به مصلحت نیست با اینکه قرار بود جشن ازدواج ما چند سال بعد باشد، پیشنهاد کردم که هرچه زودتر انجام شود تا بتوانیم زندگی مستقل تشکیل دهیم. مشکینی ابتدا با این پیشنهاد موافق نبود دلیل مخالفتش هم کوچک بودن همسرم از نظر سنی بود. چون در آن هنگام یازده سال بیشتر نداشت اما من موضوع را با جدیت پیگیری می‌کردم که همسر من است و شرعا حق دارم او را به خانه خود ببرم… سرانجام با اصرار من ایشان (مشکینی) راضی شد و جشن ازدواج‌مان در سال ۱۳۴۷ برگزار شد».

ازدواج مشهور دیگر عصر انقلاب ازدواج دختران هاشمی رفسنجانی با پسران آیت‌الله لاهوتی بود. هاشمی رفسنجانی و حسن لاهوتی هر دو از مبارزان سیاسی با رژیم پهلوی بودند. همین سوابق و مناسبات سبب شد دو پسر آیت‌الله لاهوتی یعنی حمید و سعید با دو دختر هاشمی رفسنجانی به ترتیب فائزه و فاطمه هاشمی ازدواج کنند. فرزندان آیت‌الله لاهوتی از موقعیت سیاسی خود برای ورود به حکومت استفاده نکردند اما فائزه هاشمی در سال ۱۳۷۵ نماینده دوم مردم تهران در مجلس شورای اسلامی شد و به عضویت حزب کارگزاران سازندگی درآمد و همواره به عنوان نماد گرایش لیبرالی پدرش شناخته شد و فاطمه هاشمی نیز به عضویت حزب اعتدال و توسعه درآمد که گرایشی میانه‌رو در میان محافظه‌کاران ایران را نمایندگی می‌کند. یکی از مهمترین مصائب و مسائل این دو ازدواج، درگذشت آیت‌الله لاهوتی بود. او گرچه از روحانیون مبارز و مبارزین مذهبی محسوب می‌شد اما به جز حمید و سعید فرزند دیگری به نام وحید لاهوتی داشت که مانند فرزندان بسیاری از روحانیون مبارز آن عصر (همچون آیت‌الله طالقانی، محمدی گیلانی، جنتی و…) دگراندیش بود و چپ‌گرا. کار به جایی رسید که روز چهارشنبه ۶ آبان ۱۳۶۰ اکبر هاشمی رفسنجانی در کارنامه روزانه‌اش نوشت: «ساعت سه بعدازظهر خبر دادند که از طرف دادستانی انقلاب به خانه [حسن] لاهوتی ریخته‌اند و خانه را تفتیش می‌کنند. به [اسدالله] لاجوردی گفتم با توجه به سوابق و مبارزات آقای لاهوتی بی‌حرمتی نشود. گفت دنبال مدارک وحید [لاهوتی] هستند. اول شب اطلاع دادند که آقای لاهوتی را به زندان برده‌اند و احمد آقا هم تماس گرفت و ناراحت بود. قرار شد بگوییم ایشان را آزاد کنند. لاجوردی پیدا نشد به [سیدحسین] موسوی تبریزی دادستان کل انقلاب گفتم و قرار شد فورا آزاد کنند. احمد آقا گفت امام هم از شنیدن خبر ناراحت شده‌اند.» (عبور از بحران: ص ۳۴۱) اما آیت‌الله لاهوتی هرگز به خانه‌اش بازنگشت. فردا صبح هاشمی رفسنجانی نوشت: «عفت تلفنی اطلاع داد که آقای لاهوتی را دیشب به بیمارستان قلب برده‌اند بلافاصله تلفن زد و گفت از دنیا رفته‌اند تماس گرفتم معلوم شد صحت دارد. لاجوردی دادستان انقلاب تهران گفت آقای لاهوتی اتهامی نداشته‌اند، برای توضیح مدارک مربوط به وحید آمده بودند که به محض ورود به زندان دچار سکته قلبی شده و معالجات بی‌اثر مانده است. قرار شد پزشکی قانونی نظر بدهد» (همان: ص ۳۴۰) خبر درگذشت حسن لاهوتی نماینده خمینی در استان گیلان، امام جمعه رشت، نماینده مردم رشت در مجلس اول و سرپرست سپاه پاسداران با سکوت رسانه‌ها مواجه شد و همین مساله اعتراض فرزندان و عروسان وی را برانگیخت. آنان حتی به پدرشان اکبر هاشمی رفسنجانی که در آغاز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی خبر درگذشت آیت‌الله لاهوتی را داده بود، اعتراض کردند: «حمید و فائزه آمدند و شب را پیش من ماندند. چون تنها بودم مقداری آنها را تسلیت دادم و ارشاد کردم. غیرمستقیم گله داشتند که چرا من با صراحت نگفتم که آقای لاهوتی در زندان سکته کرده و فوت شده» (همان: ص ۳۵۹) از آن روز سال‌ها می‌گذرد اما هنوز کسی با صراحت از درگذشت آیت‌الله لاهوتی سخن نمی‌گوید.

ازدواج دیگری که در این سال‌ها رخ داد و پیوندهای خانواده‌های روحانی را استوار می‌ساخت ازدواج فرزندان دو روح‌الله به دو دخترخاله بود. سیداحمد خمینی فرزند روح‌الله خمینی و سیدمحمد خاتمی فرزند روح‌الله خاتمی با دو دخترخاله ازدواج کردند که سیدمحمد صدر پسرخاله آنهاست. بدین‌ ترتیب خانواده بزرگی شکل می‌گیرد که پیوند میان خمینی‌ها، خاتمی‌ها و صدرها را برقرار می‌کند. اینگونه است که سیدمحمد خاتمی به دلیل نسبتی که از طریق همسرش با امام موسی صدر می‌یابد به داماد لبنان مشهور است همچنان که آیت‌الله سلطانی طباطبایی پدر خانم فاطمه طباطبایی همسر مرحوم سیداحمد خمینی از جمله علمایی بود که از نامزدی خاتمی برای ریاست‌جمهوری ایران در سال ۱۳۷۶ حمایت کرد.

اما این تنها پیوند خاتمی‌ها و خمینی‌ها نیست. در نیمه دهه ۶۰ سیدمحمدرضا خاتمی دیگر فرزند روح‌الله خاتمی با زهرا اشراقی نوه روح‌الله خمینی ازدواج کرد. زهرا اشراقی در عین حال دختر آیت‌الله شهاب‌الدین اشراقی داماد خمینی است که در سال‌های تبعید خمینی دفتر او را هم اداره می‌کرد و به هنگام نزاع سران حزب جمهوری اسلامی با ابوالحسن بنی‌صدر اولین رئیس‌جمهوری اسلامی ایران از سوی خمینی به عضویت هیات حکمیت برای حل اختلاف درآمد. آیت‌الله اشراقی روحانی سنت‌گرا و در عین حال آزادیخواهی شناخته می‌شد که نسبت به گرایش‌های حاکم عصر خود از استقلال رای و نظر برخوردار بود. شهاب‌الدین اشراقی روز جمعه ۲۰ شهریور ۱۳۶۰ به علت سکته درگذشت. در سال ۱۳۸۶ شورای نگهبان صلاحیت پسر آیت‌الله علی اشراقی – که نامزد اصلاح‌طلبان برای مجلس هشتم بود – را رد کرد اما با واکنش صریح خمینی در مرحله تجدیدنظر صلاحیت او تایید شد.

پس از درگذشت مرتضی مطهری، دختر او با علی پسر میرزاهاشم آملی ازدواج کرد. داماد مطهری اما همان کسی است که  یک دهه رئیس سازمان صدا و سیما و قبل از آن وزیر ارشاد اسلامی و پس از آن دبیر شورای عالی امنیت ملی و  در نهایت رییس مجلس هشتم شد. علی لاریجانی عضو یکی از خانواده‌های مذهبی و سیاسی جمهوری اسلامی است. محمدجواد لاریجانی اولین فرزند این خانواده است که به قدرت رسید: معاون وزیر امور خارجه شد و نماینده مجلس شد. ستاره اقبال محمدجواد لاریجانی اما با یک حرکت حساب نشده در دوران انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۷۶ فرو خفت و او اکنون به معاونت حقوق بشر قوه قضائیه کفایت کرده است. صادق لاریجانی که «شیخ» خانواده لاریجانی‌هاست نیز با عضویت در شورای نگهبان و ریاست فعلی دستگاه قضا در زمره معتمدترین فرزندان این خاندان به حساب می‌آید .

مشهورترین ازدواج نسل دوم ازدواج مجتبی خامنه‌ای فرزند رهبر با دختر دکتر غلامعلی حدادعادل است؛ پیش از آنکه به ریاست مجلس هفتم شورای اسلامی و حتی نمایندگی مجلس ششم برسد. شاید به همین علت باشد که غلامعلی حدادعادل در اسفندماه سال گذشته در گفت‌وگو با مجله شهروند امروز گفته «من این تحلیل را قبول ندارم که چون خانواده ما با خانواده رهبر پیوند سببی پیدا کرد گروه‌های سیاسی به بنده تمایل نشان دادند. خویشاوندی تاثیری در تصمیماتم به عنوان رئیس‌مجلس ندارد»

دیگر فرزندان رهبر نیز با خانواده‌های مذهبی و سیاسی دارای گرایش‌های دیگر ازدواج کرده‌اند: مسعود خامنه‌ای با دختر آیت‌الله خرازی از مدرسین حوزه علمیه قم و خواهر صادق خرازی معاون وزیر امور خارجه در دولت خاتمی و مشاور کنونی سیدمحمد خاتمی ازدواج کرده است در عین حال که کمال خرازی وزیر خارجه خاتمی و رئیس شورای راهبردی روابط خارجی عموی عروس به حساب می‌آید. مصطفی خامنه‌ای دیگر فرزند رهبر نیز با دختر آیت‌الله خوشوقت از روحانیان تهران و نامزد ائتلاف رایحه خوش خدمت (گروه حامی دولت محمود احمدی‌نژاد) ازدواج کرده است. با وجود این فرزند آیت‌الله خوشوقت مدیرکل مطبوعات خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره سیدمحمد خاتمی بود و در پرونده زهرا کاظمی اظهارنظری متفاوت از اظهارنظرهای رسمی کرد. دختر دیگر رهبر با فرزند محمدی گلپایگانی رئیس دفتر رهبر ازدواج کرده است.

پسر موسوی اردبیلی با دختر سیدمحمود هاشمی شاهرودی ازدواج کرده است. پسران دیگر موسوی اردبیلی هر یک با دختر یکی از بزرگان مذهبی ازدواج کرده‌اند: دختر آیت‌الله جوادی آملی از مدرسین حوزه علمیه قم و آیت‌الله شهرستانی از فقهای قم و نماینده آیت‌الله سیستانی در ایران که چندی یکی از بستگانش وزیر نفت عراق بود.

اما ماجرا زمانی جالب‌تر می‌شود که دریابیم سلسله این ازدواج‌ها به تدریج خانواده‌های بیشتری را در بر می‌گیرد و در نهایت خانواده‌ای بزرگتر را می‌سازد. چندی پیش پسر صادق خرازی با دختر محمدرضا خاتمی ازدواج کرد. بدین ترتیب صادق خرازی که برادر همسر فرزند رهبر است، در عین حال پدر همسر نوه خمینی و برادرزاده سیدمحمد خاتمی نیز هست و این به معنای خانواده سیاسی و مذهبی بزرگی است که با دو رهبر نظام و یک رئیس‌جمهور و نیز یک وزیر خارجه جمهوری اسلامی نسبت دارد.

در ادامه همین مناسبات خانوادگی ازدواج فرزندان مرحوم سیداحمد خمینی و نوادگان خمینی نیز جالب توجه است: سیدحسن خمینی فرزند ارشد احمد و نوه خمینی با دختر موسوی بجنوردی عضو سابق شورای عالی قضائی و عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز ازدواج کرده است. برادر او یعنی سید یاسر خمینی نیز با دختر سیدمحمد صدر نامزد ائتلاف اصلاح‌طلبان برای مجلس هشتم ازدواج کرده است. یعنی در واقع فرزند سیداحمد خمینی با دختر پسرخاله مادرش خانم فاطمه طباطبایی ازدواج کرده که پسرخاله همسر سیدمحمد خاتمی نیز محسوب می‌شود و از خانواده بزرگ «صدر» به حساب می‌آید. خانواده خمینی البته دامادهای مشهور دیگری نیز دارد: نوه زهرا مصطفوی دختر خمینی با پسر محسن رضایی ازدواج کرده و دختر دیگر آیت‌الله اشراقی (که نوه  خمینی به حساب می‌آید) با پسر آیت‌الله طاهری امام جمعه سابق اصفهان ازدواج کرده است تا خانواده‌ای بزرگ شکل گیرد.

از میان اعضای دفتر خمینی و دفتر خامنه‌ای فرد مشترکی وجود دارد که دو داماد بنام دارد: رسولی محلاتی دختران خود را به عقد ناطق نوری رئیس مجلس چهارم و پنجم و عباس آخوندی وزیر اسبق مسکن درآورده است. ناطق نوری هم‌اکنون مسوولیت بازرسی دفتر رهبر را بر عهده دارد و یکی از سران جناح اصولگرا در ایران شناخته می‌شود.

حسین مرعشی برادر زن هاشمی رفسنجانی است (لازم به ذکر است خاندان شناسی روابط خویشاوند سالاران  هاشمی رفسنجانی در مجال این مقال نمی گنجید که تازه خبر آوردند که این پژوهش فراتر از این مجال هاست زیرا که در ادامه این پژوهش بایست به خاندان آل سعود نیز و روابط مرتبطه نیز پرداخته شود).

صادق محصولی (مشاور ارشد احمدی‌نژاد) با ولایتی (وزیر خارجه سابق و مشاور رهبر) باجناق است.

مقداد نیلی (سردبیر سایت رجا نیوز) داماد رئیسی (معاون قوه قضاییه) و رئیسی داماد علم الهدی (امام جمعه مشهد) است.

مهرداد بذرپاش (مشاور اسبق احمدی‌نژاد و مدیر عامل اسبق پارس خودرو و خودروسازی سایپا رییس سابق سازمان جوانان ) داماد علی احمدی (وزیر سابق آموزش و پرورش دولت نهم ) است.

دکتر احمد نجابت (نماینده سابق شیراز در مجلس شورا و مشاور وزیر بهداشت و درمان – پسرشان علیرضا نجابت معاون صدا و سیمای فارس داماد آیت الله حائری شیرازی است) و مهندس غلامحسین نجابت (نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی) با جناق آیت الله حائری و داماد مرحوم آیت الله سید نور الدین حسینی هاشمی  هستند. دکتر محمود نجابت (معاون دانشگاه علوم پزشکی) با دکتر خرسندیان (استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه شیراز – ; کاندیدای نمایندگی شیراز در مجلس هشتم و راه یافته به دور دوم) با جناق هستند. دکتر حداد عادل دایی همسر دکتر خرسندیان است.

محمد حسن حائری (“شهاب الدین ” – داماد احمد توکلی نماینده مردم تهران – فرزند آیت الله حائری شیرازی – رئیس دفتر امام جمعه سابق شیراز و نماینده ولی فقیه در استان فارس) و حسام الدین حائری (داماد یراق طلائی رئیس صداو سیمای استان فارس) و عبد الحسین حائری (فخر الدین – معلم دبیرستان) و نظام الدین حائری (ساکن وین اتریش و داماد آقای لنسر کمونیست مائوئی سابق که پس از تشرف به اسلام هم اکنون یکی از رهبران شیعیان اتریش است و دو فرزند او هم اکنون در حوزه علمیه در ایران در حال تحصیل می باشد) و علی حائری (دانشجوی دانشگاه آزاد – داماد دکتر احمد نجابت) فرزندان آیت الله حائری شیرازی (داماد آیت الله سید نورالدین حسینی هاشمی و نماینده ولی فقیه و امام جمعه شیراز) هستند که ایشان نیزخویشاوند خانواده حاج محمد نمازی و حاج محمدباقر خلیلی هستند.

آیت الله حائری دایی مهندس سید حسین ذوالانوار (فرزند حاج آقا امام – نماینده مردم شیراز در مجلس هفتم و هشتم) وبرادر ناتنی ایشان دکتر سید رحیم ذولانوار (استاد بازنشسته دانشگاه اصفهان) می باشند. یا مثلا دکتر احمد رضا دستغیب (مشاور سابق استاندار فارس و نماینده مجلس هشتم شورای اسلامی) فرزند آیت الله سید علی اصغر دستغیب (نماینده اوّل فارس درمجلس خبرگان) می باشد و عماد افروغ (نماینده مردم تهران در مجلس هفتم) از اقوام وی است.
//www.afkarenow.com/Hashiye/Ezdevaj.htm 
محمدتقى مصباح يزدى با خانواده آية الله نورى همدانى وصلت كرد كه حاصل آن ازدواج ، يك دختر و دو پسر است. دختر محمدتقى مصباح يزدى نيز همسر محمدى عراقى رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامى است
//iranian.com/main/blog/all-iranians-147

 

نظر شما چیست؟

xxxxxxxxxxxx


 


Share/Save/Bookmark

more from All-Iranians
 
amirparvizforsecularmonarchy

Anglo

by amirparvizforsecularmonarchy on

Iranian Aristocracy is like its culture prefereable to European in terms of majesty.

(minus royalty like the Qajars and those who would not respect the culture of Iran).

Its a fascinating subject, the differences in contrast to Europe.  In Iranian Aristocracy regional leaders values were very different to european cultures more in line with zoroastrian ideals.  For example there was no difference between children eldest/youngest and pre islam man/woman, that equality in inheritance and living rights leads to a more good, beautiful, just & honest society.  During the muslim era it was the institution of monarchy that defended Irans language, culture and values from Islamic ones.  


anglophile

What takes to be an aristocrat: a British view

by anglophile on

Thank you Jenab_e All-Iranians for your fascinating blog. As you kindly allowed me to do further elaboration on the typical features of aristocracy (Euoropean style) I thought to draw your attention to an article which appeared in a Russian blog (in English) which itself is adopted from the famous English magazine Country Life, an essential literary fixture to every British aristocratic household. Please read this article.

 

//english.ruvr.ru/2011/05/12/50193596.html

 

The mullahs and their offspring have attained many specific skills and educational values and kept them going generation after generation: they are well versed in Islamic jurisprudence, speak, read and write in Arabic, can recite Quran pretty well, know classical Persian fairly well, good in Islamic history, speak Persian in a recognisable accent, are generally good in the art of claigraphy, use specific vocabulary, marry into their own and other clerical families, have their seats of power in specific mosques or madressahs and beyts and some of then possess their own seals (equivalent to the European coat of arms). They can even kill a chicken with bare hands and slaughter a lamb in halal way. AND they are united when their power house is threatened. They closely parallel most if not all of the European arsitocracy's features.

Now this is what I call a genuine aristocracy. Wouldn't you? 


All-Iranians

Jenab-e Anglophile

by All-Iranians on

Thank you for your visit and for your excellent input. Any elaboration would be very much appreciated.


anglophile

The Clergy: Iran's only true aristocrats

by anglophile on

The only sector of the Iranian society that over many centuries have adhered to the same principles, skills, culture, education, upbringing and evolved through the same genetic pool have been the clergy. They were not a consequence of the Islamic revolution of 1979, as the quoted piece in the blog suggests, but completely the other way around:the Islamic revolution of 1979 was their frist opportunity in directly participating in government.

Post Islamic Iran has never had an arsitocracy even remotely close to the European aristocracy. The reason being that various ruling tribal dynasties were never in power long enough to establish roots and they were constantly at war with other tribes from within the same country. You don't see such inter community conflict within the European arstocracy belonging to the same culture, faith and language, if anything these artistocracies were largely united and acting as a support system for the ruling monarchy. Nothing of the kind is seen throughout the post Islamic Persian history. Inter-tribal fights and their rivalry to claim the seat of power for themselves as opposed to support or share the power was the way of life until well into the Pahlavi era. This is why we have a House of Lords in Britain where until it was fully reformed by the Blair government was the bastion of the British aristocratic power over centuries of democratic rule. It just shows how aristocrats were recognised as a united power brokering sector of the British soceity even when democracy was fully established. Again nothing of the kind was seen in Iran.

Lastly, it takes more than being a member of a ruling family (or tribe when it comes to Iran) to be an aristocrat. Aristocrats must possess a number of distinct skills and education, not to forget the accent and looks! No such things existed in Iran EXCEPT when it comes to the clergy and their offspring. You can tell a mullah's son or daughter by their looks, accent, behaviour, pretentions and attitude. They all possess similar religious education, skills and manners.

Need I elaborate further? :) 

 

 


All-Iranians

Jenab-e Faramarz

by All-Iranians on

Thank you for your revisit and for your clarification. It is done.


Faramarz

Dear All-Iranian

by Faramarz on

 

 

The 1000-Famil that I was referring to was actually Shah-era's 1000-Famil.

I have never had anything to do with the Chador and Chaghchoor crowd, rich or poor!

Please update your records!


All-Iranians

Jenab-e Shazde Asdola Mirza

by All-Iranians on

Thank you for your visit and for your input. You may also like to view this

حکومت هزار فامیل در جمهوری اسلامی 

//tribun-e-azad.blogspot.ca/2011/04/blog-post.html


Shazde Asdola Mirza

Inbreeding Genetic Disorders: sums up the IRI leadership

by Shazde Asdola Mirza on


All-Iranians

خانواده لاریجانی : هزار فامیل جمهوری اسلامی

All-Iranians


Jenab-e Friendly Notes  Thank you for your visit and for your input. You may also like to view this

 خانواده لاریجانی : هزار فامیل جمهوری اسلامی

//khaandaniha.com/text/337


All-Iranians

جناب فرامرز

All-Iranians


با تشکر، اولا خیلی خوشحالیم که از آن مهلکه ی ازدواج ، قصر در رفتید. 
دوما اینکه فرمودید : "میگن مردی که برای پول ازدواج میکنه باید ۲۴ ساعت در روز کار بکنه" ، کاملا درست است ، برای همین است که مردان این هزار فامیل اسلامی، شب ها جان در بدن ندارند که به زنان خود حسابی برسند و بیشتر این زن ها مجبورند که ... وای نگذار بقیه اش مطرح شود!


All-Iranians

خویشاوند سالاری در ایران؛ قبل و بعد از انقلاب

All-Iranians


Jenab-e Farhangi     Thank you for your visit and for your input. You may also like to view this

 خویشاوند سالاری در ایران؛ قبل و بعد از انقلاب

//www.motalebe.ir/index.php?action=show_news&news_id=4116

 


Faramarz

Thank You All-Iranians

by Faramarz on

 

 


بلاگ جالبی نوشتید مرسی.


یکی از مشکلات این خانواده های هزار فامیل این است که نه دخترانشون چیز جالبی بودن و چنگی به دل میزدن و نه پسرانشون. ولی خوب به خاطره مال و منال فامیلی همیشه مطرح بودن و تو دور.


برای من و برخی از دوستان هم سالهای بعد از انقلاب چند تا از این فاجعه هارا پیدا کرده بودن و با عکس و تفصیلات پیشنهاد میکردن، ولیکن ماها خرمون از کره گی دم نداشت و قسر جستیم. وگرنه الان باید جلوی فک و فامیل طرف دولا راست میشدیم!

میگن مردی که برای پول ازدواج میکنه باید ۲۴ ساعت در روز کار بکنه!


All-Iranians

فساد هزار فامیل گذشته و این ده نفر امروز

All-Iranians


Soosan Khanoom-e Aziz    Thank you for your visit and for your input. You may also like to view this

فساد هزار فامیل گذشته و این ده نفر امروز

//www.aftabnews.ir/vdchzxnw.23nw-dftt2.html


Ladan Farhangi

اشراف‌سالاری

Ladan Farhangi


اشراف‌سالاری مالی(حکومت هزار فامیل) : به معنای سیادت و حاکمیت اقتصادی گروه معدودی از سرمایه‌داران برزگ مالی است. که عملا مالک انحصارات صنعتی و بانکی هستند و کنترل رشته‌های اصلی اقتصاد را در دست خود متمرکز کرده‌اند. اشراف‌سالاری مالی در دامنه‌ای وسیع‌تر را امپریالیسم گویند
//fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D8%B4%D8%B1%D8%A7%D9%81%E2%80%8C%D8%B3%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B1%DB%8C

 


All-Iranians

هزار فامیل جمهوری اسلامی

All-Iranians


Jenab-e Nozar Mahallati    Thank you for your visit and for your input. You may also like to view this

هزار فامیل جمهوری اسلامی

//www.iransocialforum.org/public/08061006.htm


Soosan Khanoom

OMG ... could not read more than half of this ..

by Soosan Khanoom on

I am getting dizzy ....  could you please draw it so we can see who married whom.  lol

But does it matter?  strong people do not need power and weak people get destroyed by it.  These Ayatollahs are the weakest of them all ....Power brings corruption and the rest is history. one day, these people shall go too, the vey same way that the other rulers had gone.  With a kick in the butt !  

but thanks for the blog

: ) 


nozarmahallati

My opinion as you asked is that

by nozarmahallati on

every single person, man or woman, young or old, mentioned in the above article should be eliminated, f not, executed and if not as a last resort, sentenced to life in prison without possibilty of parole.

This was a very informative post.  I copy-pasted it or long term storage.

THANK YOU!