Published on Iranian.com (http://www.iranian.com/main)

ايران و اسرائيل داراي منفي ترين وجهه جهاني

RedWine
by RedWine
02-Apr-2008
 
   FROM: iranianuk.com [1] يك نظر سنجي انجام شده توسط بي بي سي نشان مي دهد كه ايران و اسرائيل به ترتيب داراي بدترين وجهه در جهان هستند اما نظر جهانيان نسبت به آمريكا بهبود يافته است.

نتايج اين نظرسنجي، كه به طور ساليانه انجام مي شود، حاصل محاسبه با بيش از هفده هزار نفر در سي و چهار كشور جهان در طول سه ماه منتهي به ژانويه سال 2008 است و نظر مثبت و منفي پرسش شوندگان در مورد كشورهاي مختلف را منعكس مي كند.

در نظر سنجي سال جاري، 54 درصد از پرسش شوندگان اظهار داشتند كه ايران داراي تاثيري منفي در جهان است و 20 درصد از آنان تاثير اين كشور را مثبت ارزيابي كردند و بقيه در اين مورد نظري ابراز نداشتند.

سال گذشته نيز همين نسبت از پرسش شوندگان عقيده داشتند كه جمهوري اسلامي تاثيري منفي بر اوضاع جهان دارد.

اسرائيل پس از ايران در رده دوم كشورهاي داراي تاثير منفي در جهان ارزيابي شده هرچند در مقايسه با سال گذشته، كه 57 درصد از پرسش شوندگان چنين نظري را ابراز داشته بودند، موقعيت اين كشور با 52 درصد ارزيابي منفي و 19 درصد ارزيابي مثبت، اندكي بهبود يافته است.

از ديد شركت كنندگان در اين نظرسنجي، پاكستان با 50 درصد نظر منفي و 19 درصد نظر مثبت، در رده سوم كشورهاي داراي تاثير منفي در جهان دانسته شده است.
كره شمالي با 44 درصد نظر منفي و 23 درصد نظر مثبت و ايالات متحده با 47 درصد نظر منفي و 35 درصد نظر مثبت در رده چهارم كشورهاي داراي تاثير منفي در جهان شناخته شده هرچند موقعيت آمريكا در مقايسه با ارقام سال گذشته - 53 درصد منفي و 31 درصد مثبت -
بهبود يافته است.

در نظر سنجي سال جاري، نظر پرسش شوندگان نسبت به آمريكا در يازده كشور از بيست و سه كشوري كه سال گذشته نيز مورد بررسي قرار گرفت بهتر و در سه كشور كانادا، لبنان و مصر بدتر شده است.

بي بي سي از سال 2005 تا كنون اين نظر سنجي را به طور ساليانه انجام مي دهد و در اين مدت، ارزيابي مثبت از تاثير جهاني ايالات متحده پس از روندي نزولي در سال هاي گذشته، براي اولين بار بهتر شده است.

بهترين ها و بدترين ها

مقامات جمهوري اسلامي و اسرائيل هنوز نسبت به نتايج اين نظر سنجي واكنشي نشان نداده اند اما كورت وولكر، از مقامات وزارت خارجه ايالات متحده علت منفي بودن ديدگاه جهاني نسبت به ايالات متحده را حضور گسترده ديپلماتيك و نظامي اين كشور در جهان دانسته كه باعث جلب توجهه بيشتر جهانيان نسبت به اين كشور مي شود.

يكي از مديران انجام اين طرح تحقيقاتي گفته است كه احتمال دارد بهبود وجهه ايالات متحده با نزديك شدن انتخابات رياست جمهوري و اميد جهانيان به تغيير سياست خارجي اين كشور ارتباط داشته باشد.
در نظر سنجي سال جاري، آلمان كه براي نخستين بار در اين بررسي منظور شده، وجهه مثبت آلمان از نظر پرسش شوندگان بيش از ساير كشورهاي مورد سئوال بوده است.

در حاليكه تنها 18 درصد از شركت كنندگان در اين نظرسنجي به تاثير منفي آلمان معتقد بوده اند، از نظر 56 درصد آنان، آلمان داراي تاثير مثبت در جهان بوده است.

پس از آلمان، كشور ژاپن با 21 درصد نظر منفي و 56 درصد نظر مثبت در رده دوم و اتحاديه اروپا با 21 درصد نظر منفي و 52 درصد نظر مثبت در رده سوم قرار دارند.

فرانسه (22 درصد منفي و 50 درصد مثبت) و بريتانيا (24 درصد منفي و 50 درصد مثبت) رده هاي چهارم و پنجم را از نظر دارا بودن تاثير مثبت در جهان به خود اختصاص داده اند.

از نظر داشتن تاثيراتي مثبت در جهان، كشورهاي برزيل، چين و هند در رده هاي بعد از بريتانيا قرار دارند.

از نظر پرسش شوندگان، ميزان تاثيرات مثبت و منفي روسيه در جهان به هم نزديك است و در حاليكه 34 درصد از آنان گفته اند كه روسيه تاثيري منفي دارد، 37 درصد اين كشور را داراي تاثيري مثبت دانسته اند.

اين نظر سنجي به سفارش سرويس جهاني بي بي سي و توسط موسسه نظرسنجي بين المللي گلوب اسكن (Globescan) و برنامه ارزيابي نگرش سياسي در دانشگاه مريلند آمريكا انجام شده است.

---

www.iranianuk.com/article.php?id=26678 [2]

Submit your writing to Iranian.com: log in or register
( filed under:
)

Links:
[1] http://www.iranianuk.com/article.php?id=26678
[2] http://www.iranianuk.com/article.php?id=26678


Source URL (retrieved on 10/07/2008 - 03:14): http://www.iranian.com/main/blog/redwine-173

About Us | Contact Us | Advertise With Us | Contributors | RSS Feeds | Log In | Register | E-mail Newsletter | FAQ
© Copyright 1995-2008, Iranian LLC.   |    User Agreement and Privacy Policy   |    Rights and Permissions